Medlemmars ansvar

VAD FÖRVÄNTAS AV MIG SOM MEDLEM? 

SOM MEDLEM BEHÖVER DU TA HAND OM UTEMILJÖN

  • Medlemmarna förväntas känna gemensamt ansvar för området och bidra till den allmänna ordningen. Man förväntas ta hand om de tillhörande uteplatser på båda sidor om huset, och vårda både byggnad liksom växtlighet. Häckar i tomtgränserna skall klippas in- och utvändigt genom bostadsrättshavarens försorg och föreningen rekommenderar att höjden ej överstiger 2 meter.
  • Medlemmarna förväntas förhålla sig till de ordningsregler som finns för området. 
  • Bostadsrättshavaren är skyldig att hålla rent och snyggt på in och uppfarter med mera samt se till att träd, klätterväxter, blommor och buskar inte planteras så att fasaderna tar skada .
  • Medlemmarna förväntas känna gemensamt ansvar för att området är tryggt och trevligt.
  • Medlemmarna förväntas också värna tryggheten på de små vägarna i området och framföra sina fordon långsamt. Då många barnfamiljer är bosatta i området är det viktigt att man undviker att använda vägarna som genomfart och enbart långsamt kör fram till sin bostad då man har ett konkret ärende att uträtta. Det är också bra att meddela eventuella besökande eller bud att låg hastighet gäller.
  • Då vi har haft problem med sorkar ber vi alla medlemmar att använda sina sorkfällor. Saknar du en fälla - kontakta styrelsen. Se också till att inte mata fåglar/inte ha fågelfrön ute på tomten, då dessa lockar till sig skadedjur.

VIDARE FÖRVÄNTAS DU SOM MEDLEM TA HAND OM DIN BOSTADSRÄTT PÅ BÄSTA SÄTT

  • Vitvaror - Medlemmar tar hand om vitvaror så de inte börjar läcka vatten och orsaka fuktskador. Se till att det inte är stopp i avrinningshålet till kylskåpet. Vid problem, vidta åtgärd fortast möjligt. Eventuellt kan jour behöva åtgärda akuta problem.
  • Golvbrunnar - Medlemmar rengör regelbundet vattenlås och golvbrunnar (finns även en golvbrunn under värmepumpen). Blir det stopp i ett vattenlås kan det leda till fuktskador.
  • Värmepumpen - Medlemmar behöver underhålla värmepumpen, se till att lufta emellanåt och fylla på vatten, så att det finns tillräckligt med tryck i pannan att driva varmvatten runt i hela huset. Se bruksanvisning eller nibe.se, där du också kan hitta många användbara funktioner.

ATT BO I BRF LILLGÅRDEN 1 ÄR ATT VARA MEDLEM I EN FÖRENING

  • Medlemmarna bör delta vid årsmötet då den nya styrelsen varje år väljs samt inkomna motioner röstas om.
  • Medlemmarna förväntas framföra sina eventuella förslag och funderingar på frågor som berör området till styrelsen genom att maila på adressen brf.lillgarden1@gmail.com. Styrelsen träffas en gång i månaden (ej i juli månad), varvid man går igenom ekonomi, regelverk, nyheter samt inkomna ärenden. Styrelsen har inte jour, utan alla synpunkter och önskemål som kommit in över mail gås igenom på närmast efterföljande styrelsemöte. I kalendariet har du överblick över när styrelsemötena äger rum. Alla frågor besvaras mailledes.
  • Om medlemmarna har förslag på större förändringar som behöver röstas om så skall detta inkomma till styrelsen i form av en motion. Alla motioner kommer bemötas. Motioner tas upp på årsmötet. Förändringar som gäller föreningens stadgar kräver att man röstar igenom förslaget på två direkt efter varandra följande årsmöten.

Att bo i en bostadsrätt skiljer sig från att bo i en hyresrätt eller i ett friköpt radhus, och eftersom de kostnader som faller på föreningen i praktiken faller på alla medlemmar i föreningen är det viktigt att veta vad jag som medlem har ansvar för och vad föreningen ska ansvara för. För att se vad som gäller i just vår förening, läs våra stadgar. Eftersom vi är en liten förening är det extra viktigt att engagera sig i det som händer, såsom städdagar, årsmöte osv.