Parkeringstillstånd

Parkeringsfrågan i området har varit en aktuell fråga ända från planeringsstadiet. Det har hittills fungerat okej men i och med parkeringsförbud samt inflytt av etapp 2 har våra fyra allmänna parkeringar och de tre handikappsparkeringarna blivit fulla och utnyttjats med bland annat heltidsparkering.

Styrelsen har tagit emot önskemål om tydligare parkeringsregler från både hushåll med två bilar samt hushåll där gäster inte fått parkeringsplats. För att möta båda sidor kommer vi tillsvidare prova ett tydligare system och efter en tid utvärdera resultatet.

Vi hoppas att ni har överseende med denna medelväg för att möta båda önskemålen. Andra förslag tas tacksamt emot via mail till styrelsen och lyfts i och med utvärderingen av detta system

Vi kommer att införa besöksparkering för de fyra parkeringsplatser mot Lillgårdsvägen. För att det tydligt ska framgå att det är besökare som ställt sig på besöksparkeringen kommer varje hushåll få ett Besöksparkeringstillstånd som ska användas vid just besök.

De hushåll där det finns två bilar kommer att få nyttja två av våra besöksparkeringsplatser. Det är de två parkeringarna på samma sida som brevlådorna sitter på. De bilarna behöver också använda besöksparkeringstillståndet.

Handikappsparkeringarna används tillsvidare som besöksparkeringar med gilltigt besöksparkeringstillstånd, dock endast om de fyra andra besöksparkeringarna är upptagna. Hushåll med två bilar hänvisas alltså till annan parkering om de två andra platserna är upptagna. Det blir inte tillåtet att stå på Handikappsparkeringarna med våra egna bilar annat än kortare parkering så som i- och urlastning eller liknande. Funktionshindrade har ALLTID förtur på handikappsparkering.